Introducere in creatia spirituala

Introducere in creatia spirituala

 

S-a discutat enorm de mult despre ideea de spiritualitate, credinta, divinitate si mai ales despre conceptul creational. Investigatiile cutezatoare se duc pana in istoria antica, si chiar mai departe de atat. Carti au fost scrise, unele inspirate din fapte concrete, altele din evenimente controversate, ale caror autenticitate asteapta inca sa fie validata. Conform „traditiei” umane de a categorisi si liniariza totul, inclusiv si mai ales evenimentele istorice, s-a creeat suficient momentum intr-un anume punct alt istoriei in care s-au pus „bazele” unei sinteze ale momentului energetic in care lumea noastra a fost creata.

Totodata, obisnuinta continua a rasei homo sapiens de a trata diferit ceea ce nu se cunoaste concret, a dus la creearea de asa-numite manuale tehnice ale spiritualitatii, cu date aparent exacte si explicatii ale modului de functionare creational, care ar trebui sa faca lumina in sufletele celor nelinistiti. Desi nu exista autori cu nume exacte care au adunat si creat informatia care exista si astazi, a fost creat acel manual al existentei numit in diferite feluri, conform diversilor autori din variate zone ale mapamondului, la noi fiind cunoscut sub numele de „Biblie”.

Informatia prezentata acolo este pe de o parte foarte interesanta si plina de anumite „invataminte” de viata care ar trebui sa formeze omul, dar totodata exista anumite – chiar surprinzator de multe – elemente controversate, puse sub semnul nu doar al incertitudinii, dar si a logicii sub care au fost scrise.

Astfel, dupa milenii de venerat diversi zei cu nume variate si apartinand de multe elemente din natura sau stari sufletesti, oamenii au ajuns la un anume consens de a revolutiona arta preaslavirii unor entitati care sunt considerate sa detina nu doar controlul dar si metodologia creationala, sistemul de unde a pornit totul si modalitatea in care viata a evoluat in forma actuala.

Desi acest articol nu cauta neaparat a judeca diverse evenimente din trecut, vom porni in explorarea a doua categorii principale de surse foarte bine definite, care s-au aventurat intr-o calatorie fascinanta de a descoperi adevarata sursa a creatiei. Ambele parti prezinta o gama variata de date care se leaga intre ele, dar uneori contradictorii, si au ca scop principal eliminarea nesigurantei unor oameni cu privire la metodologia liniarizata a evolutie creationale.

Aceste doua mari echipe investigationale sunt:religia si  stiinta

 Pentru un om cu adevarat credincios, este relativ simplu sa ignore datele stiintifice care atesta anumite evenimente istorice contradictorii cu informatia dobandita din cartile „sfinte”. In aceeasi masura, pentru un om de stiinta este foarte usor sa puna sub semnul intrebarii sirul istoric al creatiei si existentei si mai ales subintelesurile implementate in aceste texte controversate. Desi la nivel de constiinta globala nu am ajuns inca la un consens in privinta acestor doua extreme, ar fi sigur sa afirmam ca principalul element comun al lor este spiritul contradictoriu in incercarea necontenita de a compartimentaliza intregul proces al existentei noastre.

Vom incepe, astfel cu exemplificarea religioasa a punctului de unde a pornit totul, continuand ulterior cu partea stiintifica, toate culminand in apogeu cu o analiza concreta a valsului dintre ele. Totul incepand cu primul numar al revistei Lady Personality.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*