Totusi ce e astrologia?

Totusi ce e astrologia?

Astrologie — 03 August 2011

 

Astrologia este stiinta care pretinde enuntarea conceptelor generale ale universului, luand ca principiu raporturile dintre miscarile Lunii, Soarelui, ale altor planete si evenimente din viata oamenilor.

In cursul lungii sale istorii, astrologia a fost calificata in diverse feluri: stiinta, pseudo-stiinta, vrajitorie, disciplina artistica, teologie astrala. De vreo 30 de ani, lumea se consacra astrologiei ca unor discipline riguros stiintifice; exista catedre de astrologie in universitatile de avangarda, se studiaza fenomenele care-i sunt legate cu o rigoare care a inlaturat caracterul de sarlatanism ce a insotit aceasta stiinta de-a lungul secolelor.

Judecata noastra ar fi neclara daca am considera de necontestat faptul ca Luna are o mare influenta asupra mareelor, de exemplu, dar ca ea nu ar putea avea vreuna asupra vietii oamenilor.

Astrologia a luat nastere in epoca in care omul civilizatiilor primitive se afla pentru prima oara in fata fenomenelor mareelor, a eclipselor de soare sau de luna, a anotimpurilor si echinoctiilor. In antichitate, calendarele erau concepute in functie de aceste evenimente si pentru multe popoare primitive, inca si astazi, timpul este divizat in luni (patratele Lunii). La sumerieni si babilonieni, cu 3000 de ani inaintea erei noastre, la maiasi si la chinezi, cu 1500 de ani inainte de Hristos, timpul era determinat in raport cu Soarele si Luna. Se stabileau deja de pe atunci previziuni meteorologice si se considerau ca prevestiri aparitia nebuloaselor, a noilor stele si comete. Aceste practici faceau obiectul unei rigori stiintifice reale, iar astrologii nu erau considerati numai magicieni, si experti consultati periodic ca sa se inlature, datorita sfaturilor lor, eventualele cresteri ale apelor, fluviilor, anii de seceta sau foamete.

De-a lungul secolelor, astrologii au exercitat o foarte mare influenta asupra familiilor conducatoare sau asupra celor care detineau fraiele puterii. O asemenea influenta asupra destinului poporului si al suveranilor a facut din preoti o clasa puternica, adevarati arbitri ai vietii sociale. Aportul greciilor in domeniul astrologiei a fost substantial; Alexandru cel Mare a adus cu el, dupa cucerirea Chaldeei, magicieni si astrologi din Babilonia, i-a stabilit in Grecia, unde filosofii isi puneau deja intrebari asupra naturii universului.

Empedocle, Platon si Aristotel se interesau de problemele creatiei si considerau astrologia ca o stiinta divina.

Grecii sunt primii care au transpus astrologia trecand de la cercetarea viitorului la influenta astrilor asupra datei de nastere a indivizilor. Fara indoiala ca acestei epoci ii apartine expresia: „ A te naste cu o stea buna”.

Horoscopul este determinarea pozitiei astrilor si planetelor in raport cu momentul istoric pe care vrem sa-l luam in consideratie, intr-un punct de longitudine si latitudine determinat al Pamantului. Horoscopul individual este reprezentat ca o sfera in jurul careia se misca corpurile ceresti. Dupa pozitia ocupata de aceste corpuri in momentul nasterii, fiecare individ sufera influente diferite.

Acum dupa ce ti-am facut o introducere in lumea astrologiei, as vrea sa iti spun care sunt punctele pe care vreau sa le ating in urmatoarele articole. Voi vorbi despre zodii si cum se impart ele, iti voi da un punct de reper pentru a-ti calcula ascendentul, iti voi arata cum iti influenteaza zodia personalitatea si deciziile, cum te reaportezi tu la cei din jur, la familie, in societate, in viata cu cuplu si in cariera in functie de zodia ta si multe, multe alte surprize.

 

Curaj si iubire,

Lavinia Nica

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*