Time management

Time management

Dupa cum bine stim, timpul este o valoare importanta in viata noastra si, ca niste femei pline de personaliate, trebuie sa-l avem la indemana sis a-l stapanim, nicidecum sa ne stapaneasca el pe noi. Se stie ca in zilele noastre cel mai de pret bun e timpul si ca oricat de multi bani am avea nu putem sa-l aducem inapoi ori sa-l cumparam, asa ca e important sa stim cum sa jonglam cu el astfel incat sa facem din el un prieten si nu un dusman. Azi iti propun, draga prietena sa iei cateva idei cu tine si sa te imprietenesti cu timpul.
Prima idee importanta ar fi sa-l programezi pe maine, azi. Atunci cand iti faci planul si pui pe hartie si-ti faci agenda din timp, ii dai creierului posibilitatea sa se organizeze si sa execute ceea ce iti doresti, practic, iti programezi creierul sa lucreze pentru tine si in favoarea ta. Sunt convinsa ca nu odata ti s-a intamplat sa-ti propui sa te trezesti la o anumita ora si ai facut-o inainte sa sune ceasul. De ce crezi ca s-a intamplat asta ?
Imparte-ti munca in bucati de timp, pe care le poti gestiona mult mai usor. Noteaza tot ceea ce ai de facut si aloca un timp specific pentru fiecare sarcina. Lucreaza intens cate 30 de minute si apoi ia-ti pauza de 10minute. Atunci cand lucrezi la ceva, concentreaza-te doar pe acel ceva. Artunci cand esti prezenta cu trup si suflet, lucrezi mult mai bine si eficient.

Ia-ti un carnetel la indemana si noteaza toate ideile ce-ti vin in minte pe masura ce se intampla asta. Mai tarziu, poti reveni asupra lor, insa nu-ti perturba munca, ci pur si simplu noteaza si vezi-ti de munca in continuare.
Cred ca stii si tu ca atunci cand muncesti la ceva, ai telefonul inchis si email-ul la fel. Verificarea lor dureaza 5 minute si o poti face in pauza, asa ca nu mai esti nevoita sa le verifici din 5 in 5 minute astfel incat sa iti pierzi focusul.
Organizeaza-ti spatiul de lucru astfel incat sa-ti faca placere. Se stie ca atunci cand ai ordine in exterior, iti este mai usor sa aduci ordinea si in interior. Amenajeaza-ti un spatiu luminos, ordonat, curat si aerisit. Acorda atentie si sunetului si mirosului. Toate ca sa-ti poti desfasura treaba in cele mai bune conditii si sa ai parte de cele mai bune rezultate.
Spor la munca !

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Medic dentist. Imi plac oamenii sinceri, autentici. Sunt o fiinta in continua cautare.Principiul care ma ghideaza in ultima vreme e: Ai curajul sa te cunosti, accepti si iubesti exact asa cum esti.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*