Stress management prin Reiki Traditional

Stress management prin Reiki Traditional

Renumita insa de putini inteleasa, metoda Reiki este cunoscuta mai ales pentru valentele terapeutice, de tratare si prevenire a multor afectiuni. Cand te doare ceva, in mod spontan pui mana peste locul dureros, pentru alinare. Bazandu-se pe atingere si pe o filozofie a vindecarii naturale, metoda Reiki a fost descoperita in secolul trecut de Mikao Usui, un calugar budist japonez (dupa unele surse crestin) care si-a dorit foarte mult sa gaseasca o metoda simpla, blanda si completa de tratament si vindecare. A studiat medicina traditionala japoneza precum si pe cea vestica/alopata, filozofie, religie precum si metode de vindecare energetica. La un moment dat s-a retras intr-o manastire budista, unde a practicat pentru cativa ani meditatia zen. Staretul manastirii, care cauta si el o metoda de vindecare, punea insa accentul pe spiritualitate ca metoda de preventie si de vindecare a bolilor. Printr-o practica intensa Usui a reusit sa integreze aspectele spiritual, energetic si corporal intr-o metoda pe care a numit-o „Usui Reiki Shiki Ryoho” – „Sistemul lui Usui de tratare prin energia universala a vietii”. Astazi Reiki este o metoda de tratament practicata peste tot in lume de la spitale la clinici, de la centre de tip spa pana la cabinete private dedicate exclusiv acestei metode.

Cum functioneaza Reiki?

Metoda de Reiki a lui Usui se bazeaza pe doi piloni: practicarea auto-tratamentului (aplicarea palmelor intr-o anumita ordine, pe propriul corp); este recomandabil sa practicam auto-tratamentul zilnic pentru a ne mentine permanent in aceasta vibratie sustinere a vietii.
Al doilea pilon al metodei Reiki il constituie practicarea si trairea zilnica a Principiilor Reiki. Cele cinci Principii Reiki sunt: astazi nu te infuria, astazi nu te ingrijora, astazi fii recunoscator, astazi munceste cu sarguinta, astazi fii bun cu ceilalti/
Fiecare practicant Reiki este pregatit de un profesor de Reiki, care a fost el insusi pregatit si invatat in mod direct de catre un alt profesor de Reiki, si tot asa, intr-o linie neintrerupta, pana la Mikao Usui. In lipsa pregatiri corespunzatoare in metoda Reiki, oricine poate sa-si foloseasca mainile pentru a atinge o zona bolnava a lui insusi sau a altcuiva, dar eficienta va fi mai redusa, bazandu-se in special pe efectul calmant al atingerii precum si pe propria bioenergie.

Ce poate si ce nu poate Reiki?

Exista o mare diferenta intre a trata si a vindeca. Astfel, metoda Reiki (auto-tratamentul si practicarea celor 5 Principii) poate fi folosit in tratarea multor afectiuni, insa nu garanteaza vindecarea. De altfel, practicantul Reiki este sfatuit sa nu puna diagnostice si sa nu ofere sfaturi medicale, acestea fiind de competenta medicilor autorizati.
Pentru ca in zilele noastre stresul este la un nivel ridicat si pentru ca acesta favorizeaza sau chiar provoaca multe afectiuni psihosomatice, practicarea Reiki este de un real folos in prevenirea si reducerea stresului precum si a manifestarilor asociate cu acesta.
Reamintim ca tratamentul Reiki trebuie insotit intotdeauna de schimbarea stilului de viata, aceasta realizandu-se prin practica zilnica a celor 5 Principii.

Cat dureaza tratamentul?

In general se recomanda 10 sesiuni iar primele 4 sesiuni este bine sa fie efectuate o data la doua zile. Fiecare sedinta dureaza aproximativ 90 de minute, pentru un tratment complet: cap, trunchi, spate, talpi. Persoana ramane imbracata, este necesar doar sa aiba haine usoare, care sa nu o stranga sau incomodeze. Practicantul Reiki iti aseaza palmele direct pe corpul clientului, intr-o anumita ordine, pe 15 pozitii. De obicei, cu cat persoana este mai tanara iar afectiunea sa este mai recenta, cu atat mai putine sedinte sunt necesare iar reechilibrarea si armonizarea se realizeaza mai repede.

Cum puteti beneficia de Reiki?

Exista doua posibilitati: fie apelati la o persoana pregatita in Reiki pentru a primi un tratament, fie va alegeti un profesor corespunzator pentru a primi pregatirea necesara pentru accesarea acestei vibratii si a va putea face apoi auto-tratament.
Recomandam ca, inainte de a participa la un curs de Reiki, sa primiti cel putin patru tratamente complete de la profesorul care va sustine cursul.

Mihai Albu
0744.236.205
www.reiki.com.ro

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*