Placerea e in minte

Placerea e in minte

Imagineaza-ti scena: o femeie merge la un terapeut pentru sex pentru nu reuseste sa aiba orgasm. Desi isi iubeste partenerul, din anumite motive, au pierdut conexiunea si nu mai sunt pe aceeasi frecventa. Atunci cand el vrea sex, ea nu are dispozitia necesara si atunci cand ea vrea sa fie afectuoasa, el e evaziv. Si-a pierdut abilitatea de a stii ceea ce-i face placere si de a cere asta. La sfarsitul sedintei de terapie, terapeutul ii ofera urmatoarea analiza : « Cred ca daca ai fi mai desteapta, satisfactia sexuala se va imbunatati ».Acesta e un scenariu scandalos si o opinie destul de brutala. Cu toate astea, pare sa fie o dovada ca inteligenta sau, mai exact, inteligenta emotionala este radacina unei experiente sexuale placute.
Potrivit unui studiu facut la King’s College London pe mai mult de 2000 de gemeni de sex feminin, cu cat inteligenta emotionala e mai mare cu atat creste si abilitatea de a ajunge la orgasm. Aceste femei au fost foarte constiente de propriile sentimente si emotii dar si de cele ale ator oameni. Acest lucru e esential, spun cercetatorii. In schimb, femeile care sunt in sfertul inferior al scarii inteligentei emotionale, au o sansa considerabil diminuata de a ajunge la orgasm. Exista de asemenea dovezi ca sexul regulat, cel mai probabil acela satisfacator, poate imbunatati inteligenta unei femei. Legatura este, cred specialistii, estrogenul. Potrivit Dr. Daniel Amen de la Universitatea din California : « cresterea nivelului de estrogen, creste activitatea creierului in ansamblu. »
S-a observat ca femeile destepte sunt bine « echipate » pentru a se bucura de exeperiente sexuale. Faptul ca sunt aventuroase intelectual, le face sa fie indraznete sexual. O educatie buna este, desigur o forma de eliberare dar si experientele sexuale cele mai satisfacatoare implica eliberarea, sentiment de abandon si imaginatia sofisticata. Psihoterapeutul si sexologul Martin Lloyd-Elliott este de acord cu aceasta teorie. « Creierul e cheia, incepand de la glanda pituitara, care poate afecta in mod semnificativ libidoul, pana la imaginatia ta ». Calitatea imaginatiei tale e esentiala in capacitatea ta de a atinge orgasmul.
Exista si alte motive pentru care femeile cu un coeficient de inteligenta emotionala mai ridicat. Acestea comunica mai bine cu partenerii, stiu sa spuna ceea ce isi doresc. Incapacitatea unor femei de a avea orgasm nu are legatura cu fizicul lor ci cu faptul ca ele se rusineaza ori le e frica sa spuna ce isi doresc.
Sa afirmi ca o inteligenta emotionala crescuta te va duce automat la o implinire sexuala e simplist. Adevarata placere vine si din intelegerea partenerului. O femeie care are un simt dezvoltat de sine, o sensibilitate emotionala si capacitatea de a-i citi pe ceilalti are sanse foarte mari de a se sincroniza fizic cu partenerul sau. Femeile cu inteligenta emotionala crescuta sunt mai putin susceptibile pentru « mimarea orgasmului ». O femeie inteligenta emotional discuta si nu ascunde situatiile ce o nemultumesc.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*