Mai stii cine esti?

Mai stii cine esti?

Autocunoasterere Personalitate — 15 August 2011

 

Mai stii cine esti? In primii ani de viata absorbi tot ceea ce auzi in jurul tau. Toata informatia care circula in preajma ta capata o semnificatie pentru tine. De cele mai multe ori parintii spun, ca noi bebelusii, nu stim ce se discuta , sau ce se intampla, suntem prea mici insa nu este tocmai adevarat. Desi la nivel constient ar parea ca habar nu avem de ceea ce se intampla, in acele clipe cand noi ne odihnim dragalasi in patuturile noaste, la nivel inconstient oferim semnificatii fiecarei experiente pe care o traim. Astfel daca esti lasat sa plangi singur in camera ta ca bebelus, s-ar putea ca atunci cand cresti, sa dezvolti un sentiment de abandon si nici macar nu stii de unde vine. Si acesta este doar un exemplu.

Sa mergem mai departe. Tot in primii ani de viata, privim la cei care au grija de noi ca la niste idealuri si daca ei sunt acolo langa noi, incepem sa-i modelam. Si astfel de la cuvinte la atitudini si comportamente, preluam fara sa stam pe ganduri tot ceea ce vedem la cei care ne inconjoara. Totusi, ma intreb de ce parintii sunt suprinsi cand facem ceva ce am imprumutat chiar de la ei?

Si astfel , de la a fi tu cel unic, perfect, complet si cu o puterea nemarginita, incepi sa devi un hibrid, o prsonalitate sau un personaj care a adoptat, pareri, idei, credinte, atitudini si comportamente de la toti cei care ti-au fost in preajma. Incepi astfel sa nu te mai increzi in instictele tale si sa te conformezi regulilor primite.

Acesti primi ani din viata nu sunt luati in calcul de multi dintre copii si parinti, atunci cand incearca sa-si dea seama de ce sunt astazi cine sunt, desi ei sunt o etapa esentiala in dezvoltarea psihologica a unui om.

Mai pare oare curios, ca ne trezim la un momentdat si nu stim cine suntem? In conditiile in care incepem de mici sa credem ca ceea ce vocea interioara ne spune nu mai este correct si imprumutam de la parinti si figurile cu autoritate modul lor de a percepe lucrurile, de ce ne surprinde ca traim vietile altora?

Drumul spre redescoperire incepe in curand. Ramai alaturi de Lady Personality!

 

Articole relevante

Imparte

Despre autor

cristina

Copila, femeie ador psihologia si traiesc pentru a-mi indeplini visurile mele si a-i ajuta pe altii sa-si sculpteze destinul! Zambesc in fiecare zi pentru fiecare clipa de profunzime!

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*