Introducere in feng shui

Introducere in feng shui

Fengshui Rolul feng shui — 03 August 2011

 

Ce reprezinta, practic, Feng Shui?

Feng Shui (tradus din limba chineza inseamna “vant si apa”) porneste de la un principiu de baza: crearea unui echilibru intre energiile yin (energie feminina, semn negativ, intuneric) si yang (energie masculina, semn pozitiv, lumina) si combinarea armonioasa in acelasi cadru a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pamantul, apa si metalul. Mediul in care exista – in raporturi echilibrate – toate aceste 5 elemente este un mediu perfect in care individul se va simti cel mai bine. Feng Shui are un singur scop: fericirea, care, conform filosofiei chineze, nu poate fi atins decat intr-un mediu perfect echilibrat.

Prin combinarea armonioasa a elementelor naturii in viata noastra, putem atinge o stare de echilibru si armonie – interioara si exterioara. Feng Shui este o arta straveche, milenara, nicidecum nu este o religie, o credinta, cum o confunda unii. Nimic nu te opreste sa ai orice orientare spirituala, pentru ca feng shui nu contravine cu credintele proprii. Tot asa cum exista ikebana la japonezi pentru aranjarea florilor, exista si feng shui la chinezi – iar acum extinsa in toata lumea si una si cealalta – ca arta a amenajarii spatiului in care traim. Daca nu putem beneficia de un mediu ideal din punct de vedere energetic, atunci folosim invataturile orientale pentru a transforma casa intr-un loc in care sa ne simtim bine. Asta este, de fapt, feng shui: un ghid prin care sa invatam cum sa punem natura sa lucreze in avantajul nostru, prin asigurarea unui echilibru intre obiectele care ne inconjoara si noi.

Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa, deci urmariti, in amenajarea interiorului in care vietuiti, sa respectati cateva principii de baza. Feng Shui are la baza echilibrarea energiei CHI (se pronunta “ci“). Chi este o forma complexa de energie, considerata a fi energia universala care mentine totul in viata, o forta invizibila ce ne inconjoara in permanenta si ne asigura sanatatea fizica si psihica, fericirea si bunastarea. In functie de modul de raspandire a energiei Chi in casa depinde buna functionare a vietii umane. Energia Chi trebuie incetinita si folosita eficient, nu trebuie risipita sau blocata, de aceea interiorul caselor trebuie gandit in asa fel incat fluxul de energie Chi sa se miste nestanjenit.

Exista surse de energie negativa ce scad influenta Chi, de aceea toate aceste surse trebuie sa fie ascunse, reduse sau eliminate. Cristalele, oglinzile, plantele, culorile, clopoteii de vant, fantanile si acvariile, figurinele cu roluri speciale au scopul de a activa energia chi.

“Ce este sus este si jos, ce este in exterior este si in interior”, dupa acest principiu vom lucra si noi, vom incerca sa armonizam si sa echilibram interiorul nostru, dupa care o sa-l reflectam in exterior, in casa noastra, in viata noastra, in relatiile pe care le avem cu familia si cu cei dragi noua.

Iata ce veti obtine daca aplicati principiile Feng Shui:

  • un mai bun control al propriului destin;
  • o intelegere mai profunda a vietii;
  • o atmosfera mai armonioasa acasa;
  • o intelegere mai buna a fortelor naturii;
  • capacitatea de a crea un ambient care sa va ajute sa va atingeti potentialul maxim.

Mituri si superstitii

Feng Shui se bazeaza pe un set de concepte subiective, si ca orice alt concept, nu este de fapt o realitate. Feng Shui este doar o modalitate simpla de a perecpe lumea. Important nu este sa stabilim care concepte sunt corecte si care nu, ci care set de concepte sau sistem de credinte vi se potriveste cel mai bine.

Ca multe alte subiecte, Feng Shui penduleaza intre logica si fantastic. Ca sa distingem elementele care tin de mit si superstitie, este important sa intelegem subiectul si sa ne intoarcem mereu la conceptele logice. Toate remediile Feng Shui la care apelati trebuie sa modifice energia unui spatiu sau modul in care absorbiti energia respectiva. De exemplu, o planta degaja propria ei energie, care modifica energia unei camere; pozitia patului va expune la un alt gen de energie in timpul somnului.

Am sa-ti explic  partea logica, simbolica a folosirii anumitor obiecte si energii din Feng Shui ,  am sa iti arat  partea ei practica, imbinand utilul cu placutul, incepand cu  primul numar al revistei Lady Personality.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*