Dimensiunea spirituala a sexului

Dimensiunea spirituala a sexului

 

Sexul este un subiect discutat si rasdiscutat de nenumarate ori si in diverse abordari. Dar pe langa componenta comerciala, sexul are implicatii si beneficii asupra corpului, mintii si sufletului. Intrucat primele doua sunt foarte cunoscute si discutate, azi vom vorbi despre cateva metode prin care te poti bucura de calatoria spirituala din timpul sexului.

Experienta spirituala

In timpul sexului, starea noastra fizica se poate « altera » in acelasi fel in care se intampla in timpul unei meditatii. Excitare, relaxare, deprivare senzoriala, sunete repetitive ne pot purta inspre o stare de transa. Raspunsul emotional sublineaza schimbarile de perspectiva, oferindu-ne deseori impresia ca suntem scoase din realitatea de zi cu zi. Desi pentru unii acest lucru e tulburator, sexul spiritual iti poate aduce beneficii. Dupa o astfel de experienta oamenii isi privesc altfel corpurile si considera sexul ca fiind ceva sacru.

La fel sugereaza si Osho; acesta ne sugereaza ca sexul ar trebui sa fie ceva sacru, special si in indeamna sa avem o camera speciala pentru aceasta experienta. In camera nu trebuie sa existe televizor sau alte gadget-uri. E bine sa amenajam acel spatiu astfel incat sa ne incante simturile (matasuri, uleiuri, mirosuri, sunete etc.) si sa ne ajute sa fim foarte prezenti. Totodata Osho spune ca nu ar trebui sa folosim acea incapere decat pentru aceasta experienta. Astfel putem pastra o delimitare exacta a experientelor de pe parcursul zilei dar si a spatiilor in care se desfasoara comportamentele obisnuite.

Schimbarea atitudinii

In ciuda potentialului pentru schimbare profunda, ideea de a combina sexul si spiritualitatea poate parea putin ciudat. De multe ori cand cineva ne sugereaza sa luam sexul ca pe o experienta sacra ne amuzam si chicotim, insa aici nu e vorba despre un maraton inspre atingerea orgasmului. Atunci cand vorbim de experienta spirituala pe care ne-o ofera sexul vorbim despre o arta, in care nu exista timp, spatiu si materie. De fapt sexul reprezinta o fuziune intre masculin si feminin. Asadar e bine sa schimbi atitudinea vis-a-vis de experienta sexuala daca vrei sa experimentezi partea spirituala din aceasta calatorie. Daca faci asta atunci te vei bucura de multe beneficii, iar sexul nu va mai fi ceva comercial si material in viata ta.

Pana si Arhiepiscopul din Cantebury, Rowan Williams, a sugerat ca putem accesa “harul trupului” prin intermediul sexului.

Abordarea sexului dintr-o astfel de perspectiva ajuta sa lasam armele jos si sa recunoastem inhibitiile sau disconfortul care subliniaza deseori credinta ca sexul e ceva murdar sau gresit.

Cuvantul extaz isi are radacinile in cuvantul grecesc “ekstasis” , care inseamna “sa stai in afara”. Asadar, in timpul experientei spirituale despre care am discutat, suntem purtati in afara noastra si dincolo de ego.

Traieste momentul

Pentru ca sa te poti bucura de aceasta calatorie, exista un TREBUIE si anume :’’ traieste momentul’’! Straduieste-te sa fii acolo cu trup,suflet si minte. Indreapta-ti atentia inspre trairile din interior si totodata fii atenta la ce se intampla in fiecare moment. Devino constienta si ramai prezenta, si astfel vei intra pe taramul de dincolo de minte unde vei gasi stari de constiinta extinsa, si te vei apropia de intelegerea a cine esti cu adevarat. Suntem in acest univers pentru a experimenta toate aspectele vietii.

Renunta la preconceptiile cum ca sexul e ceva murdar si ca nu are nimic de-a face cu dimensiunea spirituala. Joaca-te si bucura-te de aceasta experienta la fel ca si de celelalte experiente ale vietii.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*