Descopera esenta cu care te poti semna

Descopera esenta cu care te poti semna

Valorile parfumeriei de moda veche sunt foarte diferite de cele din ziua de azi. In loc de lasarea plina de stralucire a unui parfum de azi, in trecut parfumul reprezenta o personala calatorie olfactiva.
Parfumierii ar crea arome rafinate, amestecand note exotice si ingrediente rare, pe care femeile le-ar purta drept semnatura.
In trecut, alegerea unui parfum era usoara, deoarece femeile isi alegeau un parfum banzadu-se pe instinct, nu pe moda. Acestea s-au ghidat strict pe simtul mirosului si au decis cu inima daca aroma se potriveste personalitatii.
Cu toate astea, azi, atunci cand achizitiionam un parfum ne bazam pe imagine la fel de mult precum ne bazam pe miros. Parfumurile iti permit sa cumperi ceba mai mult decat un buchet floral : visul unei vieti pline de farmec.

« In prezent, cumpararea unui parfum este raspunsul constient la o reclama subtila, mai degraba decat la mirosul in sine. », spune Philip Hodson, psihoterapeut. Stiind cine esti si folosirea unui miros care sa augmenteze personalitatea ta este singura cheie pentru o alegere unica si inteligenta.
Primul pas este sa intelegi puterea unui parfurm si simtul mirosului pe care il are organismul uman. Aromele actioneaza ca un trigger emotional si deschide fluxul de amintiri. Parfumurile au un impact mult mai mare decat iti poti imagina. De asemenea, parfumurile sunt create cu o anumita stare de spirit.
Care e parfumul potrivit pentru tine?

1. Intreaba-te ce arome « vosbesc cu tine si despre tine ». Esti atrasa de arome dulci, vanilie calda, sau arome florale precum cea de trandafir? Poate te incanta un iz ceva mai picant ori mai greu, precum ambra sau smirna? Daca nu esti sigura, viziteaza un specialist si cere-i sa-ti vorbeasca despre notele dominante ale parfumurilor care iti plac. Atunci vei afla ce familie de parfumuri te atrage.
2. Testeaza diferite mirosuri abia peste cateva zile. Astfel vei permite parfumului sa respire, sa se deschida. Lasa parfumul sa se topeasca pe pielea ta si sa se amestece cu uleiurile naturale.
3. Intreba-ti prietenii si familia despre aromele care considera ca te caracterizeaza. Mai presus de toate intreaba-te daca il simti ca fiind al tau. Eleganta este expresia ta si nu a altucuiva.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Medic dentist. Imi plac oamenii sinceri, autentici. Sunt o fiinta in continua cautare.Principiul care ma ghideaza in ultima vreme e: Ai curajul sa te cunosti, accepti si iubesti exact asa cum esti.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*