De la Big Bang pana azi. Planul stiintific creational
Continuand seria dezbaterii dintre latura religioasa si cea stiintifica, putem sublinia acum elementele de baza ale teoriei create de oamenii de stiinta din multe parti ale lumii, al caror scop este sa prezinte fapte cat mai clare si tehnice, indiscutabile, legate de evolutia omului pe Pamant si mai ales legate de ideea de unde a pornit viata.
Oamenii de stiinta aduc in evidenta teoria Big Bang, in care explica prin diferite metode cum totul a fost creat dintr-o explozie intr-un punct fix care a creat universul, stelele, planetele si implicit pe noi. Spre deosebire de partea religioasa, oamenii de stiinta nu resping deloc ideea de universuri paralele si mai ales existenta altor civilizatii pe alte planete din diferite galaxii care nu fac parte din specia umana.
La asta se mai adauga si teoria evolutionista prin care omul se trage din maimuta si se prezinta dovezi clare ale existentei omului si dinozaurilor cu mult inainte de punctul istoric –religios al genezei. Aceste elemente intra in contradictie directa cu modul in care se prezinta in biblie creatia si faptul ca omul a fost creat dupa chipul si asemnarea lui Dumnezeu.
Dovezile stiintifice ale existentei omului in stadiul intermediar dintre maimuta si starea actuala sunt dovezi palpabile, care nu pot fi ignorate sau considerate false, desi cei credinciosi de multe ori aleg sa le considere ca fiind doar simple teste de credinta peste care trebuie sa treaca.
Revenind la ideea de Big Bang, daca analizam detaliile prezentate de stiinta, observam ca si in cazul in care ar fi adevarat, cum ca totul ar fi pornit de la o explozie aleatorie care a creat un univers atat de meticulos organizat si armonios, atunci intrebarea ramane aceeasi ca si la aspectul religios: cine sau ce a creat explozia?
Acel punct de creatie nu se poate crea din ne-creatie sau nonexistenta, deci putem spune ca daca o explozie a avut loc, ea s-a format intr-un mediu care exista deja in prealabil, deci ce anume sau cine a creat acel mediu care a putut duce la creearea unei explozii? Se pare ca un conses intre religie si stiinta este ca daca ar fi valabile ambele variante sau cel putin una, ele se opresc la acel punct care da cu minus dupa echilibrul creat de punctul zero. Folosind logica umana, putem spune ca daca ceva a fost creat la un moment dat, inseamna ca exista deja un sistem care permitea sa fie creata existenta, planetele, omul.
Pana in clipa de fata, se pare ca niciuna din ambele tabere nu a oferit un raspuns cocret si indiscutabil asupra diferitelor straturi creationale, desi exista in circulatie o multitudine de teorii si elemente stiintifice pe acest fapt.
Desi initial am fragmentat subiectul creatiei in doua mari categorii – cel religios si cel stiintific – vom continua cu un al treilea element, catalizatorul dintre cele doua, acel element care produce valsul elegant dintre toate teoriile si reuseste sa le imbine intr-o relatie de dragoste aproape perfecta.
Articolul complet va fi apogeul teoriilor si partilor practice existente, imbinat cu elementul surpriza ce va produce considerabil de multa lumina in sufletele celor care sunt in cautarea punctului de unde a pornit totul si il vei putea citi in primul numar al revistei Lady Personality.