Cum ingrijim corect dintii?

Cum ingrijim corect dintii?

Corp Ingrijirea corpului — 13 Noiembrie 2011

In ultimii ani medicina dentara a evoluat si s-a schimbat. Au aparut paste de dinti cu efecte nenumarate, tehnici de albire a dintilor, bijuterii dentare si nu numai. Insa, problemele cu care se confrunta dantura noastra nu s-au schimbat in bine si trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca zambetul a capatat o importanta sociala; in consecinta zambetul sanatos si stralucitor e cel dorit.

Sunt mai multe categorii de factori care determina colorarea dintilor, sau in cel mai rau caz distrug dintii. M-am gandit sa pun in evidenta cateva puncte care sunt discutate.

Periajul dintilor. Acesta e bine sa se faca daca e posibil, dupa fiecare masa.In cazul in care acest lucru nu e posibil, periajul de seara si cel de dimineata efectuate riguros sunt de ajuns. Miscarile in timpul periajului corect sunt strict vericale dinspre gingie spre dinte si in niciun caz miscari orizontale.

ATA DENTARA este foarte utila deoarece ea ajunge sa curete suprafetele dintilor ascunse periutei de dinti. Asadar anumite suprafete ale dintilor pot fi curatite doar cu ajutorul atei dentare.

GUMA DE MESTECAT poate opri evolutia cariilor prin cresterea ph-ul. Atunci cand vorbim despre guma de mestecat vorbim de cea fara zahar,ce contine xylitol si e utila pentru dinti si cavitatea bucala. Lupta cu Streptococcus mutans, cel care e responsabil de producerea cariei, pare dificila, insa xylitolul face lucrurile simple. Structura sa chimica nu permite metabolizarea bacteriei, lucru care duce la o cantitate mai mica de acid in gura. Xylitolul nu permite aderarea placii la dinti, oprind astfel demineralizarea dintilor, chiar incurajand remineralizarea dintilor atunci cand exista deja carii formate. Sute de studii si teste clinice au certificat aceste efecte extraordinare.
Fumatul este un alt factor care afecteaza dintii, modificandu-le culoarea si afectand intreaga cavitate bucala. Pe langa asta, fumatul creste riscul de cancer pulmonar, laringian, chiar si moartea. Gudronul se depune pe dinti, pe care adera bacteriile si de aici intrega varietate de patologii atat ale dintilor in sine cat si ale sistemului de sustinere al dintilor (parodontiul).
Gura uscata este extrem de daunatoare pentru dintii vostri. Saliva spala cavitatea bucala de bacterii si neutralizeaza acizii. Folosirea unei paste de dinti bogate in fluor, guma de mestecat sau apa de gura va pot ajuta in aceasta problema. Insa, daca va confruntati cu ea des, ar trebui sa faceti un control la cabinetul stomatologic.
Ceaiul sau cafeaua fac parte din categoria alimentelor ce coloreaza dintii.Daca sunteti consumatori “pasionati” e bine sa vizitati mai des medicul dentist pentru igienizari si daca e necesar albiri dentare. Mai multe informatii puteti gasi in numarul 2 al revistei Lady Personality.

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*