Cine l-a creat pe Creator? Planul religios creational

Cine l-a creat pe Creator? Planul religios creational

 

Dupa cum am anuntat in partea introductiva a subiectului despre creatie, in articolul  Introducere in creatia spirituala religia este probabil cea mai promovata latura care isi asuma responsabilitatea explicarii genezei, de unde a pornit existenta si care au fost etapele principale ale construirii ei.

Suntem invatati de mici, de catre parinti, profesori si societate, ca totul a pornit de la cineva pe nume Dumnezeu, care a creat totul in 6 zile, in fiecare zi aducand in fiinta cate un plan important, iar in ziua a 7-a s-a odihnit. Aceasta odihna ne este oarecum impusa si noua, Duminica, altfel vom fi trasi la raspundere sub forma de pacate ce vor conta la examenul final din existenta fizica.

Este interesant totusi cum ceva sau cineva poate crea existenta in cateva zile, atat timp cat nu existau planete si mai ales soare, deci ce anume genera ideea de zi sau noapte, inainte existentei? Totodata, folosind straturi primare ale logicii, putem afirma cu incredere ca daca a fost cineva sau ceva care a creat existenta si implicit pe noi, atunci inseamna ca acel ceva sau cineva deja exista inainte, altfel nu putea sa ne creeze.

Creatorul facea deja parte din existenta, avea atelierul pregatit si sculele necesare pentru a sculpta o noua existenta, o lume intreaga. Deci cine l-a creat pe Creator?

Daca ar fi sa urmam religia, originea noastra vine de la Dumnezeu, o fiinta sau entitate care ni se spune ca ar fi nu doar separata de noi, dar net superioara, care din nimic s-a autocreat si apoi ne-a creat pe noi si acum trebuie sa ii respectam legile, alfel suntem pacatosi si ajungem intr-un loc imaginar unde exista suferinta eterna.

Desigur, cu cat mai multe religii exista, cu atat mai multe sunt elementele controversate ale creatiei si regulilor existentiale, dar se pare ca religia generala este de acord ca Dumnezeu (cunoscut sub multe alte nume in functie de locatie si religie) a creat totul. Totusi ne invartim intr-un cerc vicios, pentru ca daca el ne-a creat, ne intoarcem la intrebarea: cine l-a creat pe El? Si cum a pornit intregul act creational, tinand cont ca evident nu a pornit cu creatia noastra facuta de acea entitate?

Putem adauga si faptul ca am fost antrenati sa ne gandim la timp ca fiind ceva liniar si ireversibil, plecand de la momentul controversat zero si ajungand pana in ziua de azi, apoi mergand chiar spre multe previziuni de viitor facute de oameni considerati deosebiti, din care surprinzator de multe care nu s-au adeverit niciodata.

Evident, in articolul principal ,ca si aici, nu cautam sa dezbatem inca pe larg tematica religioasa, ci momentan punctam teoriile creationiste ale religiei, urmand a le extinde si in alte domenii, pentru ca apoi sa tragem linie si sa cautam rationamentul sufletesc si energetic al intregii existente.

Religia se bazeaza, in special in actul creational, doar pe cateva carti scrise de oameni, asa numite „carti sfinte”, dar nu exista nicio dovada palpabila a acelor afirmatii, insa ele sunt sustinute cu tarie de oameni religiosi si credinciosi, care cred in aceste idei numai datorita faptului ca le-au citit.

Deci momentan teoria cum ca ceva sau cineva a creat din nimic totul si ne-a impus anumite reguli, altfel ajungem in Iad, sta inca sub semnul intrebarii, dar este oricum ceva de luat in calcul.

Vom merge mai departe in dezbaterea planului stiintific creational.

 

http://www.ladypersonality.ro/introducere-in-creatia-spirituala

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Imi place femeia care isi doreze sa evolueze pe toate planurile si sa isi traiasca viata in armonie. Cu toate cred ca ne dorim sa ne traim viata intr-un mod frumos, cu cat mai multe momente incantatoare . Vreau sa traiesti si tu magia vietii. Vino alaturi de mine in aceasta calatorie.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*