Beneficii de salut

Beneficii de salut

Mi se intampla sa aud ca sunt o visatoare incurabila. Poate va intrebati ce legatura are aceasta visare cu politetea. Raspunsul e simplu am fost nascuta si crescuta intr-un anume fel. Cel mai probabil in felul in care ati fost cei mai multi si cum ziceam in articolul anterior vreau sa ma ajutati sa readucem la suprafata nobletea din noi, caci ea exista.

Inainte sa arucam o privire la prima petala, salutul, va propun sa va delectati cu cateva beneficii pe care vi le aduce politetea :

1. Primul si cel mai important beneficiu al politetii e acela ca te tratezi pe tine cu resprect si, daca tu te respecti pe tine, cu siguranta si altii o vor face. Nu spun asta ca pe un clieseu ci ca pe un argument in favoarea faptului ca, daca te folosesti de « ingrediente politicoase » pui un umar la ridicarea standardelor societatii in care traim.
2. Brand personal – politetea cu siguranta te ajuta sa construiesti un brand personal de impact.
3. In relatiile interpersonale – un om politicos va lega mult mai usor relatii, asadar politetea este un liant elegant intre oameni. Aici intra si relatiile romantice ; cu siguranta vei cuceri mai usor sau vei fi mai usor de cucerit daca practici BUNELE MANIERE.
4. Job- atunci cand te folosesti de « armele BUNELOR MANIERE » in timpul unui interviu, ai din start un plus pentru a primi acel job.
5. Exemplu, devii un exemplu. Se intampla in zilele noastre, ca acea pozitie de « cunoscut si recunoscut » sa fie din ce in ce mai dorita. Deci, daca vrei sa fii sigur ca ajungi cunoscut sau « tinut minte » atunci nu ezita sa te invalui de politete.

Salut !

Da, politetea incepe cu un salut. Un gest banal, un automatism chiar, care a intrat de o bucata buna de timp in vietile noastre. Ce inseamna de fapt un salut? Sa fie oare un cuvant ce rasare instantaneu pe buzele noastre atunci cand creierul primeste acel semnal?
Cred ca sunteti de acord cu mine atunci cand spun ca un salut e mult mai mult de atat. Un salut iti deschide lumi noi ; practic atunci cand saluti intri in lumea altcuiva si poti construi ceva. Daca acel ceva e frumos sau mai putin frumos e pura ta alegere. Cu un salut poti face ziua buna. Eu am trait ambele fete ale monedei. Am ales intr-o perioada sa ignor oameni care existau doar fizic in viata mea. Apoi s-a intamplat sa salut un pensionar pe care nu-l prea bagam in seama. Poate ca, initial, nu am avut niciun beneficiu din asta, insa, de fiecare data cand ma zareste pe strada, imi zambeste, indiferent ce ora sau zi e. Asa ca am castigat un zambet sincer, mereu de la acel om.
Tonul salutului e, de cele mai multe ori, cheia. Asa cum am explicat mai sus, cu ajutorul salutului poti crea momente placute, fara bani sau interese ascunse.
Daca vrei ca salutul tau « sa-si faca treaba » atunci e bine sa iei in calcul privirea in ochi. Da, atunci cand saluti e bine sa privesti in ochi, fiindca asa mesajul ajunge unde trebuie si cum trebuie ; desigur combinat cu tonul vocii.
« Buna dimineata ! » si « Buna seara ! » sunt doua pensule fara de care nu poti zugravi o zi buna. Suna banal dar daca e sa te privesti sincer in oglinda, de cate ori le folosesti constient?
In final vreau sa spun asa : modul in care saluti si cuvintele pe care le alegi in acest scop au puterea sa vorbeasca despre tine. Tu ce vrei sa auzi?

Anca Serban – Manierata de la www.manierart.ro

Articole relevante

Imparte

Despre autor

Medic dentist. Imi plac oamenii sinceri, autentici. Sunt o fiinta in continua cautare.Principiul care ma ghideaza in ultima vreme e: Ai curajul sa te cunosti, accepti si iubesti exact asa cum esti.

(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*